Első bejegyzés-Történetünk

2020.01.31.

Első bejegyzés-Történetünk

Miért és hogyan indultunk?

Miért és hogyan indultunk?
Másfél évvel ezelőtt döntöttem el,hogy változtatunk,amikor egy budapesti szupermarketben megláttam,hogy a mandarint darabonként, hámozottan, műanyag dobozban, folpackkal gondosan áttekerve árulják. Már addigra amúgy is megelégeltem, hogy sok szemetet termelünk a háztartásban,két naponta tele lesz a nagy szemeteszsák ,hiába gyűjtjük szelektíven a szemetet,halmokban áll otthon a piacon , szupermarketben vásárolt péksüteményes - és gyümölcs tároló zacskó meg ásványvizes palack.Ott a belvárosi boltban,eldöntöttem változtatunk.
Szépen,apránként.Szabadidőmben rengeteg weboldalt, cikket tanulmányoztam.Legfőképpen arra voltam kíváncsi,hogyan lehet jól,tudatosan környezetbarát,műanyagmentes háztartást vezetni.Ezzel egyidőben szembejött velem egy angol nyelvű riportfilm(talán a BBC-n),ahol a méhviaszos kendőket mutatták be.Rögtön megfogott,fantasztikusnak találtam, hogy egy színes anyaggal tudom helyettesíteni a rengeteg műanyag zacsit, folpackot.Belevetettem magam a kutatómunkába, mindent elolvastam és megnéztem , amit csak találtam a méhviaszos kendőről.Tudtam,hogy ezzel szeretnék foglalkozni,nem csak hobbi szinten.Másoknak is szeretném meg-és bemutatni, hogy milyen egyszerűen és könnyedén ki tudunk alakítani egy műanyagmentes otthont.
Így született az eCozy.hu webshop ötlete.
Hónapokig kutattam,kipróbáltam rengeteg méhviaszos kendőt,mire az igazira rátaláltam.Fontos volt, hogy ne menjen tönkre néhány használat után(sajnos,ilyet is találni a piacon),legyen masszív,tartós.Az első eCozy méhviaszos kendőmet,több mint egy éve rendszeresen használom.Volt már a fagyasztóban,hűtőben hetekig,százszor is elmoshattam és még mindig bírja a strapát.Csakúgy,mint a többi termék,amit a webáruházban láthatsz. Hetekig,hónapokig tesztelem(és a család,barátok is) több alternatívát,mire a számunkra legjobbat kiválasztjuk.
Rendszeresen szeretnék megosztani Veled tippeket,trükköket és "kulisszatitkokat", hogy Te is tudd közel sem bonyolult,nem idő-és pénzigényes(ebb) egészségesen,kevesebb hulladékkal és műanyaggal élni.
Tarts velünk:)

Yjk4Nj